Over ons

De oprichting en meer…

De Toerenteller werd in januari 1973 opgericht door een groep enthousiaste motorrijders die zich verbonden voelden met het oude wegrace-circuit van Tubbergen. Wekelijks, op vrijdagavond kwam men bijeen, aanvankelijk in de niet meer bestaande ‘Bar de la Tuut’ aan de Weemselerweg in Albergen, daarna in een schuur aan de Steenkampsweg en vele jaren op de oude meelzolder bij Frielink van de Fleringer Molen.

Daarna hadden we bijna tien jaar een prachtig onderkomen in het voormalige café ‘De Slingerboer’. Drie jaar zaten we in een plaatselijk café. Maar tussen september 2002 en april 2003 werd de kroon op het werk gezet met een door de leden zelf gebouwd, eigen clubhuis, waarin we dachten nog jaren vooruit te kunnen. Helaas heeft de eigenaar van de ondergrond het huurcontract niet verlengd en staat er dus de uitdaging voor ons om nog weer eens opnieuw te beginnen. Voorlopig kunnen we terecht in The Corner, onderdeel van Zalencentrum Morshuis in Albergen.

 

De drie poten bad credit loans

De Toerenteller is een algemene motorclub met drie belangrijke poten. Allereerst natuurlijk de toerafdeling, waarvan de rijders af en toe gezamenlijk naar wedstrijden gaan, en regelmatig in kleine groepjes (al naar gelang de ervaring) op zondag gaan rijden.

Een grote groep vormen onze Zandhazen. Geen crossers, maar wel off road rijders. De Toerenteller is de grootste club met deelnemers aan de landelijke Endurocompetitie.
Er werd al meermalen het Kampioenschap voor clubteams behaald en dankzij het uitstekende helpersteam werden we in 1993 bij de wereldkampioenschappen voor teams, de Internationale Zesdaagse, 3e in de categorie clubteams.

Onze jongste poot is de Klassiekergroep, met de oudste motoren en over het algemeen ook de oudste berijders. Ondanks hun leeftijd is ook deze groep springlevend.

 

Op organisatorisch vlak

Op organisatorisch vlak staan de Toerentellers ook hun mannetje. Behalve enkele kleine toertochten is er jaarlijks in juli of augustus de druk bezochte Watermolentoertocht. Een rit van ongeveer 200 km, met ieder jaar een andere route langs verschillende watermolens in het Euregiogebied.

De Klassiekers organiseren in juni, hun jaarlijkse ‘Ludieke’ wedstrijd om de Twente Trophy en in september een Klassiekerrit.

Het drukst bezocht en meest gewaardeerd is echter de NOT Enduro plus Essenrit, een enduro van ca. 65 km op zaterdag gevolgd door een off roadrit zondag van ongeveer 50 km. Ieder jaar in het laatste weekend van de herfstvakantie in de omgeving van Geesteren en Manderveen.

Van de inkomsten van die ritten gaat jaarlijks een deel naar een goed doel. Zo konden wij een cheque van € 350,– overhandigen aan de Stichting Red de Kroezn’boom, daarna waren dat de veiligheidstraining voor jonge bromfietsers, die door de gemeente Tubbergen in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland wordt georganiseerd, de plaatselijke EHBO, ten behoeve van communicatie-apparatuur en de Geesterse Zonnebloemaktie aan de beurt.

Ook de partners worden niet vergeten en in de wintermaanden komen de dames maandelijks bijeen. Verder zijn er diverse evenementen voor het hele gezin, zoals een weekend naar de Ardennen, een fietstocht een barbecue en nog veel meer.

 

Interesse?

Kom dan vrijblijvend langs in ons clubhuis, The Corner, onderdeel van zalencentrum Morshuis, Ootmarsumseweg 159, 7665 RX Albergen. Open, de laatste vrijdag van de maand, van 20.00 tot 24.00.

De contributie is slechts € 30,- per jaar (bij automatische incasso, anders € 35), waarvoor je ons clubblad ontvangt en flinke kortingen op de meeste evenementen.